dilluns, 22 de juny del 2009

Papallones a la panxa

Som a l'any 218 aC. Filopas, comerciant d’Emporion (Empúries), va al poblat indiget d'Ullastret en un dels seus viatges d’intercanvi de mercaderies. L’acompanya el seu fill Andreas, qui en arribar al poblat coneixerà l’Aussa, filla d’un dels caps del poblat. Entre ells florirà una bonica història d’amor...

Papallones a la panxa. Una història d'amor entre Empúries i Ullastret és un projecte editorial de Zènit Cultura scp, que ha comptat amb la col·laboració de la seu d'Ullastret del Museu d'Arqueologia de Catalunya. Es tracta d’un conte recomanat per l’últim cicle de primària i primer cicle de secundària.

Aquesta història, acompanyada de belles il·lustracions de Ramon Pujolboira, serveix d'excusa per mostrar els hàbits i vivències de l’època, sobretot dels antics habitants d’Ullastret, els íbers.

Papallones a la panxa. Una història d'amor entre Empúries i Ullastret, és un projecte de Zènit Cultura scp, empresa que col·labora habitualment amb el MAC Ullastret, i que té una àmplia experiència en el sector de la cultura i l’educació. Dedicada en la seva major part a la realització de visites comentades a jaciments, museus i entitats de les comarques de Girona i a la creació de projectes pedagògics per a executar-les. Així doncs, el conte, esdevé un eina més per realitzar pedagogia del patrimoni d’una manera lúdica i entretinguda.