divendres, 18 de març de 2016

HAMBURGUESES CASOLANES AMB CEBA, SENSE GLUTEN

Aquesta recepta està dedicada a aquells que encara mengeu carn, als que us agraden les hamburgueses però us costa trobar-ne de bones o que no tinguin gluten i també als que teniu problemes per mastegar.

A casa reunim totes les condicions, encara ens agrada la carn, ens costa trobar-ne no contaminades i els més grans comencem a tenir problemes per mastegar, sobretot la Marta que li van caient les dents.

Ara tinc picadora nova, que a més és pastadora; aquesta eina, que us recomano si teniu una mica d'espai a la cuina, em serveix tant per fer-me les hamburgueses, com per fer botifarres, les pilotilles, pastar el pa, les diferents pastes per coques o galetes i rebosteria en general.
Sense més preàmbuls, us dic com les faig.

Ingredients:
Per cada Hamburguesa 150/180 g de carn de vedella (bistec de pobre), jo hi poso un terç de porc (llom). Com que érem vuit, 900 g de vedella i 450 g de porc.
Sal, 12/14 g
Pebre, 3/4 g
Una ceba gran
Pa ratllat (sense gluten)
Dos ous.

Primer prepararem la ceba, picant-la de mida petita. Amb molt poc oli i un xic de sal, li donarem unes voltes a la paella a foc fort, que perdi l'aigua i agafi una mica.


Si no teniu picadora, és convenient que demaneu a la carnisseria que us la piquin al moment.

En cas que us la piqueu vosaltres primer tallarem a daus la carn i li traurem el greix que pugui tenir. La piquem i l'amanim de sal, pebre, els ous i el pa ratllat, la ceba i pastem ben pastat; si no teniu pastadora, amb les mans, ben netes.

Aquesta operació la faig de bon matí i la deixo en repòs a la nevera de manera que es vagin amarant els sabors.


Amb l'ajuda d'un cercle donem forma a les hamburgueses i ja les tindrem a punt de planxa.

A vegades a l'hora de pastar la carn hi afegeixo poma ratllada que li dóna un punt de dolçor que ens agrada molt.

Salut i república....ara més que mai! i anar fent

4 comentaris:

  1. M'agraden les hamburgueses, abans a casa en dèiem bistec rus, no sé si era una cosa familiar o abans de la globalització es deia així, per aquests verals.

    Aquestes tenen molt bona pinta. Nosaltres, de moment, no tenim problemes ni de gluten ni de dents i malgrat això me les acostumo a fer jo, molt més sovint que no pas comprar-les fetes. Si les compro fetes ho faig en una carnisseria que les fan ells molt naturals i sense gaires additius.

    Salut i república!!!

    ResponElimina
  2. A casa també en deiem bistec rus i a més la mama les feia amb carn de cavall que era més barata.

    ResponElimina
  3. Segur que la Marta se les menja a gust!!
    I tots els altres també.
    El dia de Sant Josep, com cada any vaig pensar en el meu padrí.
    Per molts anys a tots els seus descendents.
    Nosaltres comprem la carn a una carniceria de confiança del mercat de Sants, i ens preparen les hamburgueses davant nostre.

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant a gust que se les menja. Li queden poques dent i menys queixals.
      De cinc Joseps/Fina només queden la Fina i el Josep Mª.
      Abans de la cosa del gluten, també la compravem a la carniceria.

      Elimina