diumenge, 17 de juliol de 2016

PATATES FREGIDES SENSE OLI



Fa poc més d'un any vaig compartir amb vosaltres com fer unes bones patates fregides.


http://francescpujolboira.blogspot.com.es/2015/05/contra-el-desanimun-regalet-patates.html

A la Fina a la Marta i a mi ens agraden molt les patates rosses i no ens en volem estar d'una menja tan exquisida. Els dissabtes que fem el dinar familiar no hi falten mai.

Fer dieta o millor dit cuidar el que mengem no vol fer-ho tot bullit, nosaltres no ens estem de res; això si, menys quantitat i cuinat de manera que no ens excedim en tot allò que ens pot perjudicar.
Avui us explico com fer-les, tant o més bones, sense oli o millor dit, només un rajolí.


Només necessitarem:

Dues patates mitjanes per persona
Sal i pebre vermell (jo del picant) al gust
una cullerada d'oli
Una bossa gran de plàstic tipus de congelar o de coure al forn. També es pot fer servir un taper gran.
Una safata de forn antiadherent.

Pelarem, rentarem i tallarem les patates  a palets un xic grossos.
A continuació les eixugarem ben eixutes amb un drap de cuina . Aquest pas es molt important i no ens el podem estalviar si ens volem assegurar que les patates no s'enganxin entre elles i a la safata.


Ara les podem introduir a la bossa amb la sal i el pebre.

Tanquem la bossa deixant suficient espai perquè les patates es puguin moure i les hi fem una bona sacsejada.
Obrim, li tirem la cullerada d'oli i tornem a sacsejar.

Quan veiem que les patates han quedat ben impregnades dels condiments les aboquem a la safata.


Posarem la safata al forn que tindrem escalfat a 210° i les  tindrem uns 30/35 minuts, depèn del forn. A meitat de cocció les remenarem una mica.
I ja estaran llestes i a punt de menjar.

Veureu quin Bon resultat, i no sabreu distingir que no són fregides.

Si teniu algun dubte només heu de preguntar.
Salut, república i....anar fent.

4 comentaris:

  1. Respostes
    1. De res, a disposar.
      Ens hem d'anar cuidant i cuidar-se no vol dir renunciar en la majoria dels casos.

      Elimina
  2. Encara que la cuina no és el meu fort, això no sembla gaire complicat. Els fregits no ens convenen.
    Ho provarem!

    ResponElimina
  3. I si no, el dia que vingueu per aqui, en farem una bona safata.

    ResponElimina