dijous, 21 de juliol de 2016

FESOLS D'ULL ROS AMB COÏSSES I GAMBOT ACOMPANYADES AMB SONSOS

Ens trobem en el moment ideal, finals de juliol primers d'agost, per menjar fesols d'ull ros, també dit d'ull negre.

Tenen la forma com les del ganxet però molt més petites i amb el característic ull que les identifica. Són molt sabrosos i a més no hem de patir pel gluten. . http://www.etselquemenges.cat/rebost/els-fesols-o-mongetes

L'altre dia en Pere gros, el meu consogre, me'n va donar una caixa. A casa seu li diuen així  per distingir-lo del fill, el meu gendre, que també es diu Pere.

La Fina i jo ens vam posar a pelar-les i mentrestant  les anava cuinant amb el pensament.


Finalment, com que l'endemà era dimecres i venia el peixater vaig pensar a fer-les a la marinera amb cloïsses i un parell de gambots que tenia congelats.

Ingredients:
Dos grapats de fesols frescos per cap.
200 g de cloïsses (per dues persones).
Quatre alls.
Dos gambots (congelats)
Una fulla de llorer.
Un bon ram de julivert
Una punta de bitxo.
Un bon raig d'oli d'oliva
No cal sal, ja en porta el suc que deixen les cloïsses.


El que farem primer és posar les cloïsses en un pot amb aigua i sal perquè deixin anar la sorra que poguessin tenir.

En una olla hi posarem els fesols amb el doble d'aigua, un gra d'all i la fulla de llorer.
Penseu que al ser frescos no cal posar-los en remull el dia abans.


Els tindrem entre 20 i 30 minuts bullint a foc suau.

Mentrestant en un altre caçó posem un bon raig d'oli, els grans d'all aixafats i la punta de bitxo.
En aquest mateix oli li farem un "volta i volta" als gambots i els reservarem.

Quan els alls siguin ben torrats, posarem el foc al màxim, hi abocarem les cloïsses, que haurem esbaldit i ho taparem.
En uns pocs minuts s'obriran i les podrem retirar del foc.
Quan els fesols estiguin cuits, els escorrerem lleugerament i barrejarem amb les cloïsses, els gambots i el julivert ben picat

Ho deixarem uns segons al foc perquè es barregin bé tots els sabors i ja ho tenim a punt de servir.

No cal dir que si teniu possibilitat de comprar unes gambes de Palamós o Arenys, el resultat serà molt més bo.

Per completar l'àpat he fet uns sonsos arrebossats amb farina de cigró.


Espero que us agradi.

Salut i república.......i anar fent.

4 comentaris:

  1. Això no es fa!!! Enveja (in)sana!!! El peixater duia sonsos???? MaredeDéusinyor!!!! Saps les ganes que tinc de menjar SONSOS¿¿¿?????? Aquí ho deixo..... :))))

    ResponElimina
    Respostes
    1. En primera opció eren per tu el dissabte......però no veu venir......se siente!!!!

      Elimina
  2. Em solidaritzo amb l'Esther. Al migdia llegir aquestes receptes fa que la boca s'ompli d'aigua. I encara falten tres hores per dinar!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quan vingueu us en faré un plat!!...espero que sigui aviat.

      Elimina