dilluns, 7 de març del 2011

ELABORACIÓ DE MOTLLES AMB GUIX - Figura de la deessa Bastet.En aquesta entrada us vull explicar una mica com faig els motlles per seriar figures:
El primer pas es triar la figura que es vol fer, que en aquest cas va venir donada per la sovintejada demanda de figures de gats i per seguir en la meva línia d'inspirar-me en l'antiguitat, vaig triar una que representava la deessa Bastet.
Podreu veure un petit video, que aqui no he pogut penjar, clicant aqui en aquesta adreçaQuan ja tenim la figura feta, havent procurat que la figura no tingui accidents que dificultin l'elaboració del motlle, és a dir evitant haver de fer-lo amb més de dos parts. Així doncs partirem imaginàriament en dos la figura, i amb ajuda de plastilina o fang farem el contenidor pe abocar-hi el guix que captarà el negatiu de una de les dues parts.

 Hem de recordar de fer-hi alguna incisió que permeti que encaixi amb la segona part, i molt important aplicar-hi algun desmotllant (fang líquid, sabó, o algun d'aquests que ja venen preparats) que facilita la posterior separació del guix. Farem el mateix per l'altra part i la tindrem el motlle fet.


 Només ens caldrà carregar-nos de paciència ja que el guix triga moltíssim a eixugar-se per poder separar les dues parts. Depèn del temps que faci, més sec i calorós, o mes humit i fred, ens trigarà més o menys; heu de comptar amb un parell o tres dies. També us podeu ajudar de l'escalfor del radiador o l'estufa.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada