divendres, 4 de febrer del 2011

ELS ROMANS DESEMBARQUEN A EMPÚRIES "papallones a la panxa 2ª part"


Aquest llibre és una continuació de "Papallones a la panxa".
Escrit per Francesc Pujol, il.lustrat per Ramon Pujolboira i editat per Zenit cultura.
Així com en el primer la narració transcorria al poblat d'Ullastret, ara ens trobem a Empúries .
Som a finals d'estiu de l'any 218 a.C. ; l'Aussa acompanya a sa mare Penèlope a Emporion per ajudar l'Eulàlia, mare de l'Andreas, que està a punt de parir.
L'Andreas espera inquiet, per retrobar-se amb l'Aussa:

"Ja han passat dues llunes des que l'Andreas va visitar el poblat indiget. Per ell és com si hagués estat ahir mateix. Té molt present tots i cada un dels moments viscuts, totes i cada una de les emocions sentides. Guarda, esculpida en la seva ment, la imatge de l'Aussa, en aquell moment en què, creuant- se les mirades li va dir:
-i és clar, "tonto"- en resposta a la seva declaració d'amor."


A l'àgora, l'Angelos, un misteriós personatge que fent honor al seu nom, porta noticies de Massàlia:

"......Vaig parlar amb un dels tripulants d'una nau procedent de Massàlia, que em va advertir dels plans de l'exercit romà...../........dues legions, comandades pel general Gneu Corneli Escipió, estaven fent els preparatius per embarcar-se i venir cap aqui........"


"Emporion està esvalotat, és com un formiguer; uns cap al port, altres cap el turó que envolta la ciutat a ponent, altres s'acosten cap a la Palaiapolis. Alguns s'han enfilat als teulats de les cases de la part alta. ningú es vol perdre la visió històrica de les escuadres romanes navegant per la badia en direcció al seu port,......."


Una història d'amor secreta entre l'Helena, avia de l'Andreas, trasbalsarà la família.


"-Salve, bene accepti este. Honori et gaudio nobis est vos hic adesse et nos vobis prodesse- diu en Demostenes en representació del concell de l'KKlesia."


Amb tant d'enrenou, l'Andreas té treballs per poder estar a soles amb l'Aussa:

""....Mirant-la fixament als ulls, s'hi va acostant pausadament, però en comptes de dirigirse cap a la galta va lentament cap els llavis, deixant temps per a copsar la seva reacció. Ella, acceptant silenciosament la invitació, també es dirigeix cap a ell...
- Nois! Què feu tanta estona! -crida l'Eulàlia. I dirigint-se a la Penèlope amb mirada de complicitat- : Potser els haurem de vigilar de més a prop.
És el segon petó interromput. L'espant que els ha produït el crit de l'Eulàlia ha fet que se separessin sobtadament.........."

El naixement de la germana de l'Andreas, les negociacions i pactes amb els indigets, i la culminació de la relacio de l'Aussa i l'Andreas completen la narració.
AQUEST LLIBRE EL PODEU TROBAR A LES LLIBRERIES A LA SEU DEL MUSEU D'EMPÚRIES O EL PODEU DEMANAR DIRECTAMENT.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada