diumenge, 17 de juliol de 2016
PATATES FREGIDES SENSE OLI
Fa poc més d'un any vaig compartir amb vosaltres com fer unes bones patates fregides.
http://francescpujolboira.blogspot.com.es/2015/05/contra-el-desanimun-regalet-patates.html
A la Fina a la Marta i a mi ens agraden molt les patates rosses i no ens en volem estar d'una menja tan exquisida. Els dissabtes que fem el dinar familiar no hi falten mai.
Fer dieta o millor dit cuidar el que mengem no vol fer-ho tot bullit, nosaltres no ens estem de res; això si, menys quantitat i cuinat de manera que no ens excedim en tot allò que ens pot perjudicar.
Avui us explico com fer-les, tant o més bones, sense oli o millor dit, només un rajolí.
Només necessitarem:
Dues patates mitjanes per persona
Sal i pebre vermell (jo del picant) al gust
una cullerada d'oli
Una bossa gran de plàstic tipus de congelar o de coure al forn. També es pot fer servir un taper gran.
Una safata de forn antiadherent.
Pelarem, rentarem i tallarem les patates a palets un xic grossos.
A continuació les eixugarem ben eixutes amb un drap de cuina . Aquest pas es molt important i no ens el podem estalviar si ens volem assegurar que les patates no s'enganxin entre elles i a la safata.
Ara les podem introduir a la bossa amb la sal i el pebre.
Tanquem la bossa deixant suficient espai perquè les patates es puguin moure i les hi fem una bona sacsejada.
Obrim, li tirem la cullerada d'oli i tornem a sacsejar.
Quan veiem que les patates han quedat ben impregnades dels condiments les aboquem a la safata.
Posarem la safata al forn que tindrem escalfat a 210° i les tindrem uns 30/35 minuts, depèn del forn. A meitat de cocció les remenarem una mica.
I ja estaran llestes i a punt de menjar.
Veureu quin Bon resultat, i no sabreu distingir que no són fregides.
Si teniu algun dubte només heu de preguntar.
Salut, república i....anar fent.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Oh! Gràcies! M'encanta la idea...
ResponSuprimeixDe res, a disposar.
SuprimeixEns hem d'anar cuidant i cuidar-se no vol dir renunciar en la majoria dels casos.
Encara que la cuina no és el meu fort, això no sembla gaire complicat. Els fregits no ens convenen.
ResponSuprimeixHo provarem!
I si no, el dia que vingueu per aqui, en farem una bona safata.
ResponSuprimeix