dilluns, 14 de novembre de 2011

RETALLADES A LA CULTURA


Els que aneu seguint aquest bloc haureu vist que em defineixo com educador - artesà, amant de la història. Tot i que els meus inicis van ser en el camp de la protecció de menors els darrers deu anys he estat treballant en una empresa de serveis culturals -ZENIT CULTURA- on he pogut seguir amb la meva tasca en un camp completament diferent : explicar la nostra història, el nostre patrimoni, en definitiva la nostra cultura, complementant la meva activitat artesana.
Anem al tema :
Per a mi el primer error és considerar l'economia el motor de la vida, quan jo crec que és la gasolina que fa anar aquest motor i si és veritat que un motor no va sense gasolina, també ho és que si no tenim cura de que el motor estigui en bones condicions, que vagi a la velocitat adequada, que no li faltin peces, no en farem res de la gasolina.
Seguint amb el símil del motor i la gasolina, el que s'està fent amb les retallades és, crec, treure-li peces al motor, treure mecànics que en tinguin cura, amb l'objectiu de aconseguir més gasolina. Més concretament, s'està deixant els museus en calçotets. Els museus son els que ens expliquen com funciona aquest motor a partir del seu origen, de la seva evolució, les seves característiques, les seves parts.
Si no veiem la importància que té la cultura en el bon funcionament de la societat sempre anirem ensopegant en la mateixa pedra.

1 comentari:

  1. Aquest estat de rebaixa cultural, no tan sols ens empobrirà culturalment sinó el que és pitjor, com a persones. Ja ho va dir el patriarca Raimon: qui perd els orígens perd la identitat.

    ResponElimina