dilluns, 22 d’agost de 2016

MONGETA TENDRA A LA MARINERA


Estem al pic de la mongeta tendra, ho hem d'aprofitar i el món no s'acaba amb la patata i mongeta tendra bullida.


Us vull proposar un plat exquisit i de molt senzilla elaboració.

Anem per feina, aquest cop sense preliminars.




Necessitarem:

Mongeta tendra, uns 150/200 g per cap. Com que som tres, mig quilo.

(Les quantitats que venen ara, depenen de si en feu un primer plat o un plat únic, és per això que no us poso quantitats i ho deixo a la vostra decisió. També hi podeu afegir el que us vingui de gust, gambes, musclos, sèpia...)

Cloïsses.
Calamars.
Llagostins.
Alls.
Bitxo.

El primer que farem serà posar les cloïsses en aigua salada perquè deixin anar la sorra, per si en tinguessin no ens malbarates el plat.

Ja ens podem posar a netejar i tallar la mongeta a la mida que us agradi. Jo la deixo llarga.

Un cop neta i tallada la posarem a l'olla de vapor i les courem entre deu i quinze minuts. És la manera més saludable de coure les verdures. si en voleu saber més.



Mentrestant podrem anar preparant el que acompanyarà les mongetes i elevarà el seu sabor als altars.

Primer, amb una mica d'oli a la paella, li donarem volta i volta als llagostins i els reservarem.
Farem el mateix amb els calamars.

Afegirem una mica més d'oli, tirarem els alls aixafats, el bitxo i quan siguin ben daurats, quasi cremats i abocarem les cloïsses que haurem escorregut abans.

Quan es vagin obrint hi afegirem la mongeta, ja cuita, els calamars, els llagostins i ho deixarem coure uns minuts per tal que s'agermanin els sabors.

I ja ho tenim.



En menys de mitja hora tenim un plat de diumenge, que ens pot servir de primer, de guarnició o, com nosaltres, com a plat únic, acompanyat d'una bona amanida de tomata amb alls picats.

A la Marta li va encantar, espero que a vosaltres també.


Salut,
República
I......anar fent

4 comentaris:

  1. Fa pinta de ser ben bona així i, com a mi m'agraden molt les mongetes, prenc nota ràpidament.
    Moltes gràcies, Francesc!
    Aferradetes.

    ResponElimina
    Respostes
    1. No te'n arrepentiras i a més a ses illes hi teniu bona vianda!!!

      Elimina
    2. Una gran idea. I "relativament" fàcil.

      Elimina
  2. Fácil de veritat avui ho hem menjat afegint-hi fesols que han completat el plat.

    ResponElimina