Ahir
tenia cita amb l'Uròleg, per comentar els resultats de la biòpsia i decidir el
camí a seguir. Com que contava que em tindria el mati ocupat i no em donaria
temps de fer el dinar, el dia abans ja l'havia deixat preparat, a punt de l’últim
cop de foc.
Al
matí la Fina havia collit i pelat les faves i jo comprat a Can Santi -la carnisseria- el costelló, la
ventresca i la botifarra negra, a ca la Pepeta -botiga de queviures- m’havia
firat un farcellet d’herbes, que fan ells mateixos, amb llorer, menta,
marduix, farigola i julivert a més d’uns allets i cebes tendres.
A
la tarda, un cop acabada “la Riera” em vaig posar a la feina.
Jo
les faig d’aquesta manera:
Primer
enrosseixo el costelló i la ventresca, remenant amb tendresa i a foc suau. Un cop
estan al seu punt de rostidets, que és el vostre, hi afegeixo la resta d’ingredients seguint
aquest ordre -no crec que sigui molt important l'ordre, però a mi m’agrada seguir
aquest ritual- primer els allets; li dono un parell de voltes i segueixo amb la
ceba tendra, les faves, el farcellet d’herbes i un vaset de vi ranci. Un pessic de sal, un de pebre i deixo que es vagi fent a foc lent, donant-li una ullada de tant en tant, uns
vint minuts. Quan ha passat un quart d’hora hi poso la botifarra negra tallada
a rodelles i sense pell que deixarà anar el seu característic sabor en aquests
minuts que queden de cocció.
-Els temps de cocció depenen molt de lo tendres que siguin les faves.-
Un instant
abans d’apagar el foc hi tiro un rajolinet de ratafia; temps enrere hi tirava anís,
però la ratafia li dona un toc especial.
No cal
dir que, ahir, tornant de Girona, el pensar amb el plat de faves que m’esperava i un cop a casa menjar-lo, em va ajudar a esvair el regust que m’havia deixat la visita al metge, doncs a
més del carcinoma papil·lar que m’havia tret en la darrera intervenció (RTU), la biòpsia
havia donat com a resultat un carcinoma “in situ”, això si, sense infiltració.
I anar fent.
Les faves, a vegades són una indigestes.
ResponEliminaEl segon plat de què parles, sí que és difícil de pair.
Segur que trobaran un "Almax" que ho solucioni tot.
Salut!!
Volia dir una mica indigestes.
ResponElimina
ResponEliminaEl farcellet d'herbes serveix per pair millor,...i si ho rematem amb una copeta de ratafia en acabar...oblides el segon plat!!
Segur que pairas amb exit total !!!
ResponElimina