dijous, 16 d’abril del 2015

VISITA A L'URÒLEG I FAVES A LA CATALANA

Ahir tenia cita amb l'Uròleg, per comentar els resultats de la biòpsia i decidir el camí a seguir. Com que contava que em tindria el mati ocupat i no em donaria temps de fer el dinar, el dia abans ja l'havia deixat preparat, a punt de l’últim cop de foc.



Al matí la Fina havia collit i pelat les faves i jo comprat a Can Santi -la carnisseria- el costelló, la ventresca i la botifarra negra, a ca la Pepeta -botiga de queviures- m’havia firat  un farcellet d’herbes, que fan ells mateixos, amb llorer, menta, marduix, farigola i julivert a més d’uns allets i cebes tendres.
A la tarda, un cop acabada “la Riera” em vaig posar a la feina.

Jo les faig d’aquesta manera:
Primer enrosseixo el costelló i la ventresca, remenant amb tendresa i a foc suau. Un cop estan al seu punt de rostidets, que és el vostre, hi afegeixo la resta d’ingredients seguint aquest ordre -no crec que sigui molt important l'ordre, però a mi m’agrada seguir aquest ritual- primer els allets; li dono un parell de voltes i segueixo amb la ceba tendra, les faves, el farcellet d’herbes i un vaset de vi ranci. Un pessic de sal, un de pebre i deixo que es vagi fent a foc lent, donant-li una ullada de tant en tant, uns vint minuts. Quan ha passat un quart d’hora hi poso la botifarra negra tallada a rodelles i sense pell que deixarà anar el seu característic sabor en aquests minuts que queden de cocció.
-Els temps de cocció depenen molt de lo tendres que siguin les faves.-

Un instant abans d’apagar el foc hi tiro un rajolinet de ratafia; temps enrere hi tirava anís, però la ratafia li dona un toc especial.
No cal dir que, ahir, tornant de Girona, el pensar amb el plat de faves que m’esperava i un cop a casa menjar-lo, em va ajudar a esvair el regust que m’havia deixat la visita al metge, doncs a més del carcinoma papil·lar que m’havia tret en la darrera intervenció (RTU), la biòpsia havia donat com a resultat un carcinoma “in situ”, això si, sense infiltració. 
I anar fent.

4 comentaris:

  1. Les faves, a vegades són una indigestes.
    El segon plat de què parles, sí que és difícil de pair.
    Segur que trobaran un "Almax" que ho solucioni tot.

    Salut!!

    ResponElimina

  2. El farcellet d'herbes serveix per pair millor,...i si ho rematem amb una copeta de ratafia en acabar...oblides el segon plat!!

    ResponElimina